Kategoriler
Teşvikler

Lise Mezunları İçin Ustalık Telafi Programı! Nasıl Yararlanılır?

Lise mezunu personel çalıştıran işletmelere müjde! Ustalık telafi programı sayesinde hayallerinizdeki donanıma sahip personele ulaşmak çok kolay! Personelin mezuniyet yılına ya da yaşına bakmadan sadece başvuru ve istek üzerine kabul alan ustalık telafi programı, seçilen alana bağlı olarak değişse de genel anlamda 27 hafta sürecek, staj niteliğinde bir eğitim programıdır.  Bu programın sonunda personel girdiği sınavdan da başarılı sonuç alırsa staj defteri notu ve sınav notu değerlendirilerek ustalık belgesine hak kazanıp kazanmadığınız netleştirilecektir.

mezunlari-icin-ustalik-telafi-programi

Lise Mezunları Ustalık Telafi Programından Nasıl Yararlanır?

Lise mezunu personeller; mezuniyet yılından, puanından ve mevcut yaşından bağımsız olarak dilediği zaman ve istediği alan için ustalık telafi programı kapsamına girebilir. Adım adım inceleyecek olursak:

  1. Çalışanınız lise mezunuysa bu programa dahil olup olmak istemediğini öğrenmelisiniz. Ustalık telafi programı kapsamında istediği bir bölüm varsa personelinizi şirket bünyenizde bu programa dahil edebilirsiniz. 
  2. Başvuruların internet üzerinden yapılabiliyor olması hem şirketiniz hem de personelleriniz açısından en avantajlı durum. Burada personelinizin bilgilerini, şirket bilgilerinizi doğru girmek; sistemin paylaştığı tüm uyarı ve detayları kapsamlıca okumak oldukça önemli.
  3. Başvuru ardından gelen onaylardan sonra ustalık telafi programı bir diğer ifadesiyle staj adı altında çalışmaya başlayacaksınız.
  4. Usta öğretici ve eğitim koordinatörü ile birlikte 27 hafta boyunca personele atanan görevleri kişi yerine getirecek, uzmanlardan işin ustalıklarını öğrenecek, alanında donanım kazanacaktır.
  5. Staj programı boyunca personelin sigortası yapılacaktır. Devlet bu kapsamdaki tüm personel için şirketinize maddi teşvik sağlayacaktır. 
  6. Personel, usta öğretici ve eğitim koodiantörüyle birlikte staj defteri doldurarak hem bilgilerini tazeleyecek hem eğitimiyle ilgili günlük notlar almış olacak. 
  7. Personel, işi sahada ve uzmanlarından öğrenecek ustalık telafi programı kapsamında donanım kazanacaktır.
  8. Tüm şartları eksiksiz yerine getirerek ve başarılı bir şekilde bu süreci bitiren personelin staj defteri değerlendirilecek ve puan verilecektir.
  9. Personel ustalık telafi programı bittiğinde ilk sınava girecek, başarılı olursa puanı staj defteri puanı ile birlikte değerlendirilerek ustalık belgesi alıp almayacağı netleştirilecek. 

İlginizi çekebilir: Tüm Ayrıntılarıyla Ustalık Telafi Programı

Lise Mezunları Ustalık Telafi Programı Avantajları Nelerdir?

Lise mezunu çalışanların pek çoğu sahada uzun yıllar geçirmiş fakat herhangi bir uzmanlığı bulunmayan insanlardan oluşuyor. Sektörlerine ve alanlarına verdikleri bu büyük emekleri artık uzmanlık, ustalık gibi donanımlı alt yapılara taşımak isteyenler ustalık telafi programı ile ustalık belgelerini alarak donanımlı ve nitelikli çalışanlar haline geliyor. Peki nedir bu programın avantajları? Gelin birlikte bakalım!

ustalik-telafi-programi-lise-mezunlari
  • Çalışana kazandırdığı donanım sayesinde nitelikli personeller yaratır.
  • Programı destekleyen işverenlere, ustalık telafi programı kapsamındaki tüm çalışanları için maddi destek sağlanır. 
  • Ustalık belgesi ile şirket içerisindeki çalışanların niteliği arttırılır. 
  • Alanında uzman olan nitelikli personel sayesinde yapılan işin kalitesi ve şirketin prestiji artar. 
  • İş yerinden bu yatırım ve desteği gören emekçi işine daha da dört elle sarılıp tüm bilgi, uzmanlık ve birikimini kullanarak işine kalite katar. 

Daha fazla bilgi, güncellenen haberler ve yeni gelişmeler için bizi sosyal medya hesabımızdan takip edebilir, ya da hemen iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir