Kategoriler
SGK Bilgileri

İşveren Teşvik Sorgulama Sistemi Teşvik Sepeti’nde! 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ülkemizdeki işsizliğin önüne geçmek için şirketlere sağladığı belirli desteklere teşvik denir. Sağlanan bu teşvikler, ilgili kanunlarca belirlenmiştir. Ülkemizde teşvik ve teşvik sorgulama işlemleri işletme sahiplerini ilgilendiren önemli konular arasındadır. Bu teşviklerden yararlanabilme için belirli kriterleri de sağlamak oldukça önemlidir. Kriterleri sağlayan işverenler teşvik için başvuruda bulunabilir ve internet üzerinden teşvik sorgulaması yapabilirler.

Peki, işveren teşvik sorgulama nedir ve nasıl yapılır? Teşvik Sepeti olarak bu yazımızda konu ile ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde sizler ile paylaşacağız. 

İşveren Teşvikleri Nelerdir?

Belirli kriterleri karşılayan ve işsiz vatandaşları istihdam eden işverenlere, değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır. Bunlara genel olarak işveren teşvikleri denir. İşverenlere sağlanan teşviklerin bir bölümü, İŞKUR tarafından finanse edilmektedir. İşlemin uygulayıcısı ise Sosyal Güvenlik Kurumu’dur. İşveren teşvikleri için genel şartlar ise aşağıdaki gibidir: 

  1. Aylık prim ve hizmet belgesi kuruma yasal sürede verilmiş olmalıdır.
  2. Primler yasal süre içerisinde ödenmiş olmalıdır.
  3. Kayıt dışı sigortalı çalıştırılmamalıdır.
  4. Yararlanma süresi; cinsiyete sahip olunan belgelere ve yaşa göre değişkenlik göstermektedir.
  5. Aylık prim ve hizmet belgelerinin yasal süresi içinde SGK’ya verilmiş olması gerekmektedir.
  6. Tahakkuk eden sigorta primleri yasal süresi içinde ödenmiş olmalıdır.
  7. Yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının bulunmaması gerekir.
  8. İşverenin çalıştırdığı kişileri sigortalı olarak bildirmediği veya bildirdiği sigortalıları fiilen çalıştırmadığı yönünde herhangi bir tespitin bulunmaması gerekir.

İşveren Teşvikleri Nasıl Sorgulanır?

İşveren teşviklerini sorgulamak için birçok seçenek bulunmaktadır. Bu seçeneklerden birisi de SGK portalı üzerinden sorgulamadır. İlk olarak http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr adresine giriş yapmanız gerekir. Daha sonra ise sırasıyla “E-SGK”, “İşveren”, “İşveren Sistemi”, “Uygulamaya Giriş”, “İşveren”, “Teşvikler ve Tanımlar”, “Potansiyel Teşvik Sorgulama” seçeneklerini seçmelisiniz. Bu şekilde sorgulamanızı yapmanız mümkündür.

İşveren Teşvik Sorgulama Sistemi: Teşvik Sepeti

İşveren teşvik sorgulama sistemi, sorgulama süreci için oldukça önemlidir. İşveren teşvik sorgulama sürecinde Teşvik Sepeti size yardımcı olur. Teşvik Sepeti işveren teşvik sorgulama sayfası üzerinden istenilen bilgileri vermeniz sonucu sorgulanabilir. Teşvik Sepeti ile 3 aşamada işveren teşvik miktarını sorgulayabilirsiniz. Bu adımlar aşağıdaki gibidir:

1. Adım

Üyelik bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde girin.

2. Adım

SGK E-bildirge giriş bilgilerinizin olduğu Excel, CSV veya xml formatındaki dosyanızı sisteme yüklemeniz gerekir. Otomatik SGK e-bildirge şifre kontrolü sağladıktan sonra SGK ekranlarından gerekli bilgilere ulaşarak potansiyel teşvik durumunuzun hesaplanması söz konusudur.

3. Adım

İşlemlerin tamamlanmasının ardından hazırlanan rapor, belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize ve telefon numarasıza iletilir.

Kısacası bu adımlar sonucunda direkt olarak rapor oluşturulur ve tarafınıza gönderilir. Teşvik Sepeti ile kişisel bilgileriniz ve firma bilgileriniz ile SGK priminizi kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. 

Teşvik Sepeti olarak bu yazımızda sizler için işveren teşvik sorgulama nedir ve nasıl hesaplanır konusunu ela aldık. Teşvik hesaplamalarınız için en hızlı yazılımı sunan Teşvik Sepeti, işverenler için yürürlükte olan birçok SGK teşvik hesaplama algoritmasına sahiptir. Bu yazılım sayesinde doğru ve bütünleşik bir hesap yapabilmeniz mümkündür. Program sayesinde doğru sonuçlar alabilir ve hızlı işlemler ile zamandan kazanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilir ya da web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Teşvik Sepeti benzersiz yazılımı ile kusursuz hesaplar elde edebilirsiniz!